Serratus Anterior

21.06.2020

Serratus Anterior, en stor muskel som sitter på siden av brystkassen og strekker seg bak og under skulderbladet. Jeg tenker på den som "boksemuskelen," siden den brukes hovedsakelig til boksing. Dette er også en muskel som kan være veldig ubehagelig å få massert, og siden muskelfestene på framsiden går på siden av kroppen, mot brystet, kan det føles som et mer intimt område.

Dette er enda en muskel som ikke bli massert så mye som den kanskje burde, og som nevnt over, er det nok på grunn av at den sitter i et litt mer intimt område. Den er også en muskel som kan være veldig ubehagelig å få behandlet, men igjen så kan det være fordi den ikke får så mye oppmerksomhet.

Denne muskelen kan lett bli inkludert i en rygg massasje, men trenger den ekstra oppmerksomhet er det nok bedre å ligge på siden. En annen mulig fordel med å ligge på siden er at brystvevet (hovedsakelig for kvinnelige klienter) flytter seg lengre til siden i denn posisjonen, og gjør det lettere å nå tak i muskelfestene som sitter på siden av kroppen. 

Fakta: serratus, notched; anterior, before.

Grunnleggende bevegelser: skyve eller strekke etter noe som så vidt er innen rekkevidde.

Sporter hvor muskelen er mye brukt: Boksing, kulestøt.

Vanlige problemer når muskelen er svak: skulderbladet ser ut som en "engelvinge," spesielt når man holder en vekt foran kroppen. Dette skjer også når nerven til muskelen er skadet.

Tøying: På bildet over er et eksempel på en øvelse, men jeg vil ikke gå inn i for mye detalj på den siden jeg ikke har brukt den mye selv. Tøy på eget ansvar, og husk, det skal ikke være smerte når man tøyer, men heller lettere ubehag.

En annen øvelse som inkulderer serratus anterior; strekk begge armene rett opp, lås fingrene sammen, len deg deretter mot siden. Lener du deg mot venstre, skal du kjenne at det strekker godt på høyre side av overkroppen.
NB! skuldrene skal være avslappet, og ikke ved siden av ørene, det er ikke viktig hvor høyt du klarer å strekke armene. Husk også å stoppe når du kjenner at det strammer, hold deretter i 10-20 sekunder.