Muskel - Brachialis

14.06.2020

Brachialis er vel en litt mindre kjent muskel, men veldig viktig om man liker å spise. Hovedoppgaven til denne muskelen er å føre maten opp til munnen. Denne muskelen starter nederst på overarmen og fester seg på innsiden, og øverste del, av ulna, som er det innerste av de to benene vi har i underarmen.

Armene er vel noe av de viktigste redskapene til massasjeterapeuten, og er derfor smart å kunne litt ekstra om alle musklene i området. Men hver er det som ikke bruker armene i løpet av dagen? Som nevnt over, noe av det vi bruker denne muskelen mest til er jo å føre mat til munnen, så det er jo flott om den fungerer som normalt.

Fakta: Latinsk, brachial, relatert til armen.

Grunnleggende Bevegelse: føre mat til munnen.

Sporter hvor muskelen er mye brukt: Baseball, boxing, gymnastikk.

Vanlige problemer når muskelen er kronisk stram, eller forkortet: Albuen kan ikke rettes helt ut. Bøyingsdeformitet av albuen.

Styrkeøvelser: Biceps curl, Chin-ups.

Tøying: Bildet over av hvordan man tøyer brachialis har jeg ikke selv brukt, og tenker derfor at jeg ikke skal begynne å forklare den.
Den øvelsen jeg bruker gjøres sittende på knær, armene på gulvet, men med fingrene pekende mot knærne. Håndflatene skal også vendes opp, så det er nok en litt uvanlig posisjon. Her er det veldig viktig å være ekstra forsiktig, for du skal holde armene helt strake mens du lener deg framover til du kjenner det strammes til i underarmen.
PS, er du usikker er det bedre å spørre om hjelp før du prøver deg på denne øvelsen. 

Neste uke skal jeg skrive om serratus anterior, "boksemuskelen."