en-us-Muskel Bloggen

07/05/2021

Hensikten med denne bloggen er ment som en oppfrisking for meg selv, hovedsakelig når det kommer til anatomi og fysiologi, med musklene i fokus. Jeg håper også at det kan bli et verktøy for de som er leser bloggen. Jeg vil gjerne hjelpe så mange som mulig med mine massasje ferdigheter, men det er jo også fint om jeg kan dele noen triks til hvordan man kan ta vare på seg selv. Innleggene vil handle i størst grad om anatomi og fysiologi, med fokus på musklene. Jeg vil også legge ved eksempler på uttøyninger og øvelser for å styrke musklene.

Anatomi og fysiologi var noe av det jeg studerte mye i USA, både i forhold til massasje programmet og som jeg ville studere videre for egen del. Noen av fagene jeg tok var, Anatomy & Physiology I og II, Human Structure and Function, Neuromusculoskeletal systems, medical terminology, og litt diverse andre fag innen ernæring, kjemi, og biologi. Jeg har derfor en del mer kunnskap enn det som var krevd av meg i USA for å få tittelen, og lisens, som massasjeterapeut, eller LMT (Licensed Massasge Therapist).

Jeg har også tatt et par fag innenfor styrketrening, med fokus på egen trening. Jeg lærte mye om forskjellige styrkeøvelser, rett form, uttøyninger, hvilke muskelgrupper som er i fokus, og sekundære muskler som hjelper til på hver enkelt øvelse. Jeg har derfor litt mer kunnskap innenfor disse temaene, men er ikke på lik linje med en personlig trener eller en fysioterapeut, og bør derfor legge mer vekt på hva de foreslår.

Helserettet massasjeterapi er hovedfokuset mitt, og har jeg ett mål i karrieren min, så er det å minske andelen sykemeldinger i forhold til muskelrelaterte plager. Dette betyr ikke at behandlingene blir smertefulle, eller ubehagelige. Jeg jobber med å perfeksjonere min egen behandlingsstil der jeg holder meg innenfor smerteterskelen til klientene, men fortsatt oppnår fantastiske resultater.

God kommunikasjonen er viktig for å finne ut hva som er den beste behandlingen hver enkelt behandling. Kroppens behov forandrer seg tross alt fort fra uke til uke, eller til og med dag til dag. Jeg spør ofte om det er noe nytt siden sist, for jeg vil gjerne vite om der kan være noe nye områder som trenger mer fokus. Med områder, så mener jeg spesifikke muskler, eller muskelgrupper.